Friday, December 24, 2010

Catatan #44 : Rahsia Adik Aku Dapat 8A PMR


  • Adik aku dapat 8A sebab kertas peperiksaan tahun 2010 ni amatlah senang berbanding kertas peperiksaan zaman aku, tahun 2004.. *Berpeluh2 aku jawab time tu dow, susah giler..
  • Adik aku dapat 8A sebab yang ajar dia kat rumah adalah aku.. Sabtu dan ahad memang aku habiskan masa mengajar dia je.. Masa aku PMR, takde sape plak mengajar di rumah.. *Aku terpaksa belajar sendiri..
  • Adik aku dapat 8A sebab dia belajar online, kat rumah ada wifi.. Zaman aku PMR, rumah aku takde line internet dow.. *Nak pegi cyber cafe pun jauh, duit plak takde..
  • Adik aku dapat 8A sebab bila dia tension atau stress tengah2 belajar dia boleh layan facebook, main games.. Masa aku plak, frienster je ade.. Tak dapat nak post status dan berkomen2.. *Tension tau, last2 tak boleh nak belajar..
  • Adik aku dapat 8A sebab dia ada handphone.. Boleh keep in touch dengan classmates.. Aku dulu, lepas PMR baru dapat handphone.. *Susah nak bertanya dengan kawan pasal kerja sekolah..
Tapi kan, walaupun aku cuma dapat 2A je dalam PMR, 6 matapelajaran aku yang lain tu, hanya 2,3 markah je lagi nak dapat A..



(Nota Hatie 2: Tahniah buat adik2 yang dapat semua A dalam PMR, yang dapat 2A pun kira ok what.. Samalah kite ek.. Dan yang kecundang tu, sabarlah.. SPM ade lagi ok..)


30 Komen Orang Bijak:

BSI-BSR-VIVIAN said... Reply To This Comment

masih sik puas hatila sikdpt kedak adik..hahaha


anyway..tahniah..


blog baru kmk. http://my270view.blogspot.com/

ztie said... Reply To This Comment

pergh! Bukan2 hadiah. Nsb adik beradik rami nak dpt kmpl rami2 sik berasa glk. Huhu sedikit sebanyak kmk setuju dgn reason2 di atas.haha

ztie said... Reply To This Comment

pergh! Bukan2 hadiah. Nsb adik beradik rami nak dpt kmpl rami2 sik berasa glk. Huhu sedikit sebanyak kmk setuju dgn reason2 di atas.haha

*luv Syahnia* said... Reply To This Comment

fuyoooo 8A..cayalah..bijak2
kecik je pun orgnya ha..
tp pandai..

moga adik hang bjaya
jugak lam spm ok :P

LiErOSe~QiEmi said... Reply To This Comment

wah 8A.. tahniah utk adik erk!!

Lizzie Yasmin said... Reply To This Comment

tak demand sgt lar hadiah dia mintak pun... mmg budak skang sgt bertuah

pizlimw said... Reply To This Comment

Tahniah.. Heheh..

manggosteen said... Reply To This Comment

haha..rahsia yang cliche..
kekkekee

efa said... Reply To This Comment

tahniah buat adik awk :)

therosputih said... Reply To This Comment

glad to read your entry...and glad to announce it here, i follow you...

nice, keep it up dear...

~eZmALiZa~ said... Reply To This Comment

wahh...result adik kamu same dgn result kitew..hehehe.. :D

ana said... Reply To This Comment

wah...tahniah buat adik dtieah...:)

sizuka[Izzati] said... Reply To This Comment

hoooooo mintak eos.memang selera tinggi lah adik ko tieah.bertabahlah kakaknya :D

CIK TOM said... Reply To This Comment

tahniah..terer r adik tieah...wah rajin update n3..

sori ciktom br masukkn blk list tieah sbb sblm ni ter remove ms tukar domain..

izfanora said... Reply To This Comment

best r entri nie.. xder A pun still cool lg kot.. :P

lagu tue pun best..

merahitujambu said... Reply To This Comment

tahniah kt adik

echah mashuri said... Reply To This Comment

erkkk...bile adek ko nk mintak hadiah dari aku?

nas said... Reply To This Comment

waa..tahniah kat adik awak yg dapat 8a dalam pmr..hu3..aku xdapat pon 8a..zaman x same :P

ima said... Reply To This Comment

waaahhh.
congrats utk adik ko!
tahniahhh2!

i'm proud of u.
*tetbe. kikiki

Senyummmmmmmmmmm~ =)

Kimie Hashim said... Reply To This Comment

eleh,D bajet D je yg ajar dia,hehehe.ish bangganya D..sumpah bangga..untung dia dapat kakak sporting,pasni leh lah dia snap gmbr bnyak2..hehe..

Along Tapa said... Reply To This Comment

lupa aku dah komen ke blum...aku komen jek la...

biasala..time adik2, kemudahan dia dah lain2...masa kita dulu, menggunakan effort dan kekreatifan diri secara sepenuhnya~

Gorengbaek - Kenali jenis entri dulu kalo nak berblogging

Hangit habis dah - Gila ko!!!Along Nak berenti berblog??!!!

AiDa AzRyN said... Reply To This Comment

Tahniah untuk adik ko.. ^^

white rose said... Reply To This Comment

wah, tahniah kat adik awak tuh...
tere laa dia...

semoga dia kekalkan prestasi smpai dia keje...

Cik Aien said... Reply To This Comment

untuk adik dhatie- congrat!

untuk tuan belog- alasaan anda tepat! haha

NARDtheNERD said... Reply To This Comment

congrats kat ur little bro.

:))

echah mashuri said... Reply To This Comment

aku hadiahkan ucapan tahniah jelah ye.HAHA.aku tak sngka adik ko pndai.sbb ko ckp ko dpt 2a je,hehehe.

dia mmg bijak ah,dahla ensem abg ko*tetiba!;P

Pala Maldini said... Reply To This Comment

tahniah!!

8A sekarang nih dah macam makan kacang je... mmm..

*kata2 ornag dengki lagi jeles!*

soffea said... Reply To This Comment

tahniah adik tieah :)

perghhh,, mahal hadiah tu.. hehe.

AngahSayang2314 said... Reply To This Comment

wow tahniah la pada adik d'hatie berjaya dapat 8a

Encik Blogger said... Reply To This Comment

ucap tahniah kt adik.. hurmm kalu die belajar sket lagi mesti same cm EB.. dapat 49.3A PMR.. AMEK ko! hehehe