Monday, March 19, 2012

Catatan #76 : Sedar


Pepatah kata, "sudah terhantuk, baru tergadah.."
Bukan! Pengalaman mematangkan kita..
Boleh jadi, usia mendewasakan akal sempit kita..
Tidak! Hanya aku..
Yayaya.. Aku baru sedari bahawasanya aku bertuah jadi seorang pelajar jurusan sastera waima dulu aku berkeras mahu cari duit lepas tamat tingkatan 6! Mahu kaya konon!
Tapi akhirnya kecewa bila bapanya gagal mendapat bantuan BR1M.. :(
Kami kaya! Betul..
Tapi tapi tapi istilah kaya bukan u-wang semata..







Kini aku kaya bersama lambakan buku yang menanti untuk dating bersama..
Jangan kacau saya ya..
Saya tidak punya waktu bersama kalian..
Aku butuh ilmu! Mampu beri aku senyuman tika dan saatnya itu..







*Selamat malam Malaysia..

17 Komen Orang Bijak:

merahitujambu said... Reply To This Comment

ko dh masuk belajar ke??tahniah..ko ptt kawin je..XD

apa pon aku support ko

ima said... Reply To This Comment

matrik kad nie boleh guna mcm2 en. aku baru tau masa 1st time jejak kaki kat library upm ari tue. hahahaha.

d_tieah said... Reply To This Comment

@merahitujambu

Dah nak masuk tahun ketiga dah wei.. Hahaha.. Kawen? Budak bawah umur lagi.. Ko lah dulu..

d_tieah said... Reply To This Comment

@ima
A'ah.. Boleh sajorrrrrrrr.. Asalkan jgn bw p clubbing sudah.. Hahaha..

YB Raz said... Reply To This Comment

fuyoo jadi student tuh

HARITH ISKANDAR said... Reply To This Comment

ilmu cahaya hidup.
kad tu masuk karoke pon dpt diskaun gak tu..tp beli buku lg bagus laa ehehe :)

nabilah_2908 said... Reply To This Comment

belajar full time yer Tieah...?

rasanya macam tak pernah cerita pun pasal ni..huhu.. :)

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said... Reply To This Comment

wish you the best of doa my sis =0).
study rajin2 kasi result gempaq! =0)

d_tieah said... Reply To This Comment

@YB Raz
Hahaha.. Biase je r.

d_tieah said... Reply To This Comment

@HARITH ISKANDAR
Yeke??? Haish.. Tak elok.. Tu lah, buku je byk, baca je tak sempat..

d_tieah said... Reply To This Comment

@nabilah_2908
Part time je.. Hahaha.. Mmg takde sgt nk cerita personal..

d_tieah said... Reply To This Comment

@Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi
Thanx.. Ktk pun sama.. Amik phd lg ya..

ikha said... Reply To This Comment

gudluck oi! ku dh hbs blaja dh.. :D
rindu student life ..huhu~

mr.syazwan said... Reply To This Comment

sastera waima??/

ermmmmm

d_tieah said... Reply To This Comment

@ikha
Alhamdulillah.. Keja lagi.. Huhuhu.. Pat duit, belaja ku makan oi..

d_tieah said... Reply To This Comment

@mr.syazwan
Jurusan sastera je.. Waima tu bermaksud walaupun..

ikha said... Reply To This Comment

@d_tieah
haha! ku lom pat keja gik, gik xda respon apply keja..haha :D mun dh keja tek, blh la blnja ko..kan dh lmk xtemu juak..heee~~ ^^