Sunday, August 12, 2012

Catatan #88 : BN Pilihan Orang Muda

Saya pilih BN.. *Gambar sekadar hiasan*

Hampir 3 bulan tak update blog! Yes, aku sibuk dengan program.. Insya Allah, akan aku update setiap aktiviti bersama seorang YB Datuk Haji Matulidi Bin Jusoh--Ahli Parlimen Dungun.. Mengapa beliau? Sebab aku telah di attach bersama beliau dan rakan pelatih yang lain juga sama.. Tiap satu dari kami bertuah kerana mendapat peluang berkhidmat selama sebulan dan mungkin ada yang lebih atau mungkin ada yang terus berkhidmat kepada seorang Ahli Parlimen Umno.. Hey, bukan semua orang dapat merasa 'kerja' di bawah seorang wakil rakyat tahu! Dan korang jangan fikir YB ni duduk goyang kaki je kat rumah atau hanya turun padang bila nak dekat PRU je atau YB ni rasuah lah, makan duit rakyat lah.. TAK! Tak perlu berfikiran sempit sangat bila lihat YB ni hidup mewah.. Ada YB punya bisnes sebelum beliau jadi wakil rakyat lagi tahu! Ini aku bercakap secara umum dan bukan nak merujuk kepada mana mana wakil rakyat tapi itulah situasi yang aku lihat setelah aku bersama YB ni.. Ada YB yang terpaksa dahulukan dan keluarkan duit poket sendiri nak bantu rakyat.. Yes, memang dah tugas YB bantu rakyat tetapi bila aku masuk pejabat parlimen macam macam gelagat manusia yang datang mohon bantuan itu ini.. Yes, tak salah.. Aku faham cuma apa yang aku nak tekankan di sini ialah, bila sudah dapat bantuan itu bersyukurlah dan jangan bersikap "diberi betis nak paha".. Lagi satu perangai manusia yang terima bantuan ni ialah tak tahu berterima kasih! Huhh~

Sooooooooooo, esok lusa aku cuba untuk memuatkan artikel tentang program sepanjang aku bersama YB Datuk Haji Matulidi Bin Jusoh.. Maaf kalau penceritaan agak lambat tetapi aku rasa perlu dan amat perlu memberitahu dan mendedahkan kepada korang semua bahawasanya kerja sebagai seorang YB sangat bizi.. Mereka tidur kadang kadang tu 2-3 jam je sehari dan kadang kadang tidur mereka hanya dalam kereta disebabkan program bersambung sambung.. Penat! Yes, aku yang follow program YB pun rasa semput jugak apatah lagi YB sendiri yang umur jauh lebih tua dari aku.. Hahaha~







(Nota Hatie : Sesungguhnya hari ini baru terasa lega bila satu lembaran baru akan dibuka..)

2 Komen Orang Bijak:

YB Raz said... Reply To This Comment

wohooo dia sudah jadi org politik kekekeke..aku cuma blogger je, xde peluang jadi org politik ni

Anonymous said... Reply To This Comment

Salam NUR,
Tertunggu-tunggu posting mu..
Mana lagi....
Ceciter..
Teruskan...