Sunday, January 23, 2011

Catatan #46 : Tips Bila Putus Cinta


1. Korang jangan sedih sedih sangat sebab korang cuma terputus satu hubungan istimewa je kan? Tapi ex bf  korang masih ada kat dunia lagi.. Ini tak, nangis kaw kaw sorok muka bawah bantal macam orang dah mati laki je.. Korang mesti cool.. (Perempuan punya perangai macam ni lah)

2. Ubah penampilan korang.. Kalo dulu korang suka jalan guna baju warna pink, korang ubah ke baju merah plak ke.. Kalo dulu tak suka guna spec hitam besar ala ala Fara Fauzana tu, korang kena pakai jugak.. Kalo dulu foundation selapis je, sekarang kena guna 3,4 lapisan supaya nampak cam pelakon Indonesia.. Bila terserempak dengan ex bf korang, buat buat tak kenal ek.. Kalo dia tegur tu, cakap "awak sape?".. Then, berlalu pergi je..

3. Tolonglah jangan layan lagu jiwang yang sememangnya sedih tu.. Lagi lagi lagu zaman 80-an.. Tak kiralah lagu Bunga Angkasa ke Bunga Larangan ke Bunga Padang Pasir ke Bunga Sakura ke.. (Baru perasan yang dulu dulu lagu tajuk mesti bunga).. Perempuan ni kalo dah putus cinta, mulalah nak dengar lagu camtu bila nak tidur.. Yelah, masa dia couple dulu dulu , pakwe dia akan call dan tolong ingatkan dia untuk basuh kaki, baca doa sebelum tido dan nyanyikan lagu selamat malam untuk dia..

4. Kalo korang ada cincin masa couple dulu dulu kan, teruskan memakai ek.. Rugi kalo pulangkan semula.. Susah susah 3 hari 3 malam korang pujuk mintak beli cincin habib jewels tu, senang senang pulak nak pulangkan bila putus.. Itukan hadiah.. Simpan dan pakai je k.. Tapi jangan plak masa bosan tengah keje tu bila tak tau nak buat apa, korang belek cincin tu.. Memang akan menitislah airmata lepas tu nanti.. Yelah, saat saat pakwe sarungkan cincin tetiba terlintas kat minda..

5. Paling penting, korang mesti rasa diri korang masih berharga.. Sebab tu sebelum kawen jangan serah segala galanya tahu.. Faham kan maksud aku? Korang kan dah dewasa.. Hahaha.. Ingat tagline maybelline.. "Kerana dirimu begitu berharga.."

6. Ini cara yang paling afdal.. Taip ON CINTA dan hantarkan ke 32828.. Hahahaha.. Atau kalau bosan taip ON BOSAN..



*Psssssttttttttttttt : Tadi keluar jenjalan terserempak dengan kawan lelaki ni.. Borak sekejap then berlalu pergi.. Sampai rumah dia mesej bagitau aku nampak kurus.. OMG! Eh, jangan plak korang fikir aku jadi kurus sebab putus cinta ok. (Agak agak kalau aku putus cinta macam mana ek?)

19 Komen Orang Bijak:

niesz said... Reply To This Comment

hahahaha..pndai ek..tp betul gak tips nie..lain dr lain..ehe..

Adda said... Reply To This Comment

HAHA ! nice tips :)

pizli said... Reply To This Comment

Bila putus cinta carilah yang baru secepat mungkin hahaha..

Cik Aien said... Reply To This Comment

boleh pakai jugk tips ko nie! hahaha ubah penmpilan yeaa

Muhd Aizie said... Reply To This Comment

ehem! senang betol tips macam ni kan? kalau tak laluinya, memang tak rasa pahitnya bila putus cinta. heheh ..

aku dah tahu dah rasanya mcam mana . huhu

Along Tapa said... Reply To This Comment

actually its also works for guys...


just satu benda yang aku tak faham la tieah...why, if a person breaks up, they are tend to be enemies??tak boleh ke act as u r still one of my friends??

sbb tu aku benci nak cerita pasal cintan cintun ni...

Gorengbaek - Tips nak nampak lebih muda...psichologically...

Hangit Habis dah - Ko ingat aku kisah kalo ko pandang slack??!

BlueberrY CheesE said... Reply To This Comment

hahaha! gelak2 ira baca. =D
nway, bguslah dear..betul2, putus cinta bukan segala2nya kan..hihihi
yg xtahan ON CINTA tu. hek3

iwan_dextrous said... Reply To This Comment

law putus cinta buat bodo je r..ahhahaha

echah mashuri said... Reply To This Comment

err..eerrr..trlambat ah tieah ko buat entri.al dah pts cinta.setahun lepas.rase dah xde feel tuh.heee..tp tips ni berguna gak.sbb ak masih ingt kat diaaa...grrr

erolnukman said... Reply To This Comment

masa utk carik yg can baru...hahaha

Teratak Berpenjan Kayu said... Reply To This Comment

hehehehe..aok eh..embak wjh ceria bila putus cinta..mun kita murung, agik x tentu hala jadi nya..

mun sblm tuk x pandei ngesep, mesti belajar ngesep ckit..pakei rindok ati nak..takut kelak dipadah kedak org mati laki mun pucat n mata bengkak kotan nangis ngenang kisah cinta..

yatie's EPISODE said... Reply To This Comment

bgus lah. tips yg sgt2 berguna pd semua! hehe :D

S..U..D..@..I..S said... Reply To This Comment

betul jadikan pegangan tagline maybelline.. "Kerana dirimu begitu berharga.."jangan diperkotak katik kan...

ANATI SOKI said... Reply To This Comment

ok.. putus cinta. sgt sakit. anat banyak kali gak putus cinta. ex pun berlambak2..rasa sgt sakit bila putus cinta.. dan ditinggalkan.. apa yg anat buat tiap kali putus cinta.. anat akan imprive diri anat. then, anat akan show mamat tuh yg anat better hidup tanpa dia.. ehhehe.. mmg anat takkan tunjuk anat kalah.. anat akan biar dia menyesal tinggalkan anat. yes.. that;s me.. amacam? hehehe.. style dak? wakkakaka

nabilah_2908 said... Reply To This Comment

best juga tips ni...

pokok pangkalnya kena kuat hadapi dugaan...be positive..

masa mula2 tu mmg la sakit...tak salah kalau nk layan perasaan...tapi jgn la lama2 sngt..huhuh... hidup perlu diteruskan..;)


jom ke APA KATA HATI pulak,
NATURE CALLS

bidadarihijau said... Reply To This Comment

nice tips!!aku pun setuju jugak kalau kite ni xpayah la nak meratapi sgt klo dh clash tu...
btw tahniah dah kurus..i jelez u!!!!haha

merahitujambu said... Reply To This Comment

WAA..CMNI PON ADA EH...NICE..HEHEHE

nazirulhazwan~ said... Reply To This Comment

Ini cara yang paling afdal.. Taip ON CINTA dan hantarkan ke 32828.. Hahahaha.. Jangan ok! Baik share kredit dengan aku.. Hahaha

terbaik!den da dpt 15 awek dgn care ini;p

AngahSayang2314 said... Reply To This Comment

hehehee