Monday, January 31, 2011

Catatan #48 : Fynn Jamal


Fynn Jamal atau nama betulnya Nur Affina Yanti Jamalludin adalah seorang wanita yang aku sangat kagum akan bakat yang ada pada dirinya. Aku mula kenal Fynn Jamal menerusi Rancangan KeyNote di Astro Ria. Sayangnya Fynn Jamal telah tersingkir pada minggu ke4. Karya Fynn Jamal sangat jujur. Korang boleh search dekat youtube. Berulang kali aku tengok kadang kadang terasa syahdu. Aku paling suka video nyanyian puisi "Menemui Ayahbunda" "Lelaki" dan banyak lagi. Blog dia juga menempatkan banyak karya yang kalau kita layan kadang kadang terkena batang hidung sendiri. Penceritaan dia jujur. Kerana itu aku bangga dengan bekas pensyarah ini.



p/s : Tengahari nanti aku akan update tentang Projek Kesian Fynn Jamal.. KLIK SINI untuk like fanpages Fynn Jamal..)

14 Komen Orang Bijak:

VIVIAN said... Reply To This Comment

sik brpa kenal..just tauk lagu yg glamer ya..sejuta kali apa nth..hehhe

good info!

Jom Terjah Entri Baru : CNY Rabbitos!

ana said... Reply To This Comment

first time dgr nama fynn jamal nie...klu dia bagus insyaallah akan naik mcm ana raffali kan?

*luv Syahnia* said... Reply To This Comment

kamu mnat gilo ngan die erkkk
muda g ke fynn jmal tu..

YanaMIB said... Reply To This Comment

fynn jamal ni ada blog jugak kn? ke org len eh?hehe~ kenal nama tu dr blog je..xtau lak dia org seni =)

YB Raz said... Reply To This Comment

walaupun aku budak sastera tapi tak berapa minat bab puusi sajak ni hehehe

Along Tapa said... Reply To This Comment

Dunia puisi ni memang abstrak...sampai kengkadang kita tak faham apa yang cuba diorang sampaikan...

Gorengbaek - "Orang ni jam banyak yang gila"..Meon kata..Kenapa ek??

Hangit Habis dah - Haih....

acul said... Reply To This Comment

erk x kenal.. jarang tgk tv apetah lg astro huhu

nabilah_2908 said... Reply To This Comment

mcm pernh dgr nama Fynn Jamal ni..seorang blogger ke...?



jom ke APA KATA HATI pulak,
HARI MENTERNAK LEMAK

Fynn Jamal said... Reply To This Comment

aku bunuh kau tieah.
jaga kau.

jaga!

*asah parang*

aliefcmoi said... Reply To This Comment

go fynn jamal..teruskan usaha..jgn putus asa..bagus la d_tieah ni..minat dgn sastera melayu..huhu..hye,,nnti kalau free,,rajinkan dir dtg blog aku taw..hehe..do follow my blog...follow taw..huk2x..--> http://aliefcmoi.blogspot.com/

..hizamirahim.. said... Reply To This Comment

die pernah masok rancangan key note ke?
XB

aliefcmoi said... Reply To This Comment

thanx mbiak sarawak..hehehe...keep in touch..

Cikgu Nizam said... Reply To This Comment

assalam kunjungan... hehe

Fynn Jamal artis terhebat... gheee

Anonymous said... Reply To This Comment

your writing is really good..keep it up!