Tuesday, May 15, 2012

Kenapa Tukar Profile Picture Facebook?


Mungkin ada yang tertanya kenapa ramai tukar gambar profile picture warna coklat dengan orang yang ditutup matanya? 

Kami hanya menyokong--kerana ketika ini lebih 3000 tahanan Palestin melancarkan mogok lapar. Warna coklat dipilih kerana warna pakaian tersebut telah dikenakan oleh entiti zionis Israel ke atas banduan berani mati ini.

Jangan biarkan media antarabangsa mengebumikan kes mereka, semua tahanan meminta hak asasi mereka sebagai tawanan perang, hak lawatan, hak pendidikan, dan hak hak lain yang diisytiharkan oleh undang undang antarabangsa.


Hari ini 15 Mei juga merupakan Hari Nakba.. Hari ini genap 64 tahun peristiwa yang dikenali sebagai Nakba atau malapetaka yang menimpa rakyat Palestin.. Detik hitam itu berlaku pada tahun 1948 di mana Israel membuka sebuah negara di bumi Palestin--disokong oleh AMERIKA *demyuuuuu


Kini, rakyat Palestin telah menjadi pelarian di negara sendiri..!!! Zionis Yahudi pula bermaharajalela..!!! Simpati dengan nasib umat Islam di Palestin yang telah lebih 60 tahun hidup dalam peperangan.. Oleh itu, ayuh kita TUKAR PROFILE PICTURE.. Ramai yang telah menyahut seruan.. Walau nampak benda macam ni merapu sekurang kurangnya kami tak berdemo di jalanan.. Yes, ini trend! But please, jangan politikan tindakan bersatu kami.. Ini tanda sokongan moral..


**Bukan hanya di facebook, twitter pun sama sayang.. Klik SINI untuk pilihan dp anda..



9 Komen Orang Bijak:

afiqazizan said... Reply To This Comment

Patutlah rasa pelik tiba2 ramai tukar profile picture warna coklat ni.

Abang Zam said... Reply To This Comment

lain orang, lain perspektif

http://www.abangzam.com/2012/05/trend-hipster-melayu-di-facebook.html

siti murni said... Reply To This Comment

baru la tahu kenapa & apa di sebalik profile picture yg sedang trending di fb ni....hmmm...

YB Raz said... Reply To This Comment

x minat..aku cuma minat berperang je

mr.syazwan said... Reply To This Comment

da tukar da

hehehehe

Harith Iskandar said... Reply To This Comment

@afiqazizan
tu la pasal... :) nk tukar gak lah

nabilah_2908 said... Reply To This Comment

saya sokong..!! :)

setidak-tidaknya ada juga sumbangan kecil kita untuk mereka... :)

merahitujambu said... Reply To This Comment

terima kasih share..=)

SyAmSuL AnUaR said... Reply To This Comment

owh.. pttlh ramai tukar gmbr tu..