Friday, February 04, 2011

Catatan #49 : Happy Birthday Abangku


Happy Birthday Nordin atau twithandle dia deen_hotfm



Kenapa teropong aku hanya ada satu lubang? Abang aku dapat yang dua lubang! Arghhh, ape mata aku satu je ke? Konfius
Aik, seluar pun sama! Nasib baik baju tak..
Comel tak? Hahaha.. Aku tanya cermin mata ok..


Ini barulah nampak baju seperti budak budak, ada kartun..
Baju aku mickey mouse, abang aku garfield.. Ish, sekarang ni aku plak yang tergila gilakan garfield..
Ala ala baju sweater gitu.. Padanlah sekarang aku minat giler dengan sweater!
Tengok selipar jenama 'Bata' kitorang.. Tahan lasak selipar tu kalo bawak main..


Salah satu pendidikan awal kanak kanak yang mak bapak aku ajar..
"Jagalah kebersihan bandar Miri.." Terbaik bapak aku! Dia yang ambik gambar kitorang ni..
Ini kat taman bulatan, tempat joging dan kat sini ada taman permainan jugak..
Selalu bapak kitorang bawa main main kat sini hujung minggu..
Seluar tetap sama! Tengok cermin mata yang aku pegang tu?
Sama macam gambar kat atas tadi tu kan? Pandai aku jaga..
Selipar dah upgrade sikitlah.. Takda lagi nak guna selipar jepun..

Haaaaaaaa.. Inilah kek hari jadi abang aku..
Aku rasa ni masa umur abang aku 6 tahun kot.. Dan aku plak 5 tahun..
Kek kecil je, memang cukup untuk kita berdua..
Kak long aku lah yang beli ni.. Tak mampu nak beli kek 7 tingkat tu, apatah lagi nak celebrate kat hotel 5 bintang..
Akhir kata, "Happy Birthday to my beloved brother"



23 Komen Orang Bijak:

ztie said... Reply To This Comment

eh? abg ktk? abg kandung ka? bok 23 duhal umurnya ow.. mek Ingat above 27. wahaha

ANATI SOKI said... Reply To This Comment

hehehe.. happy birthday kat abg kamu!!!! heheheh

iwan_dextrous said... Reply To This Comment

sampaikan salam ulangtahun kt dy k..hihihi

mR.sYaH said... Reply To This Comment

abg ko ni keje kat hot fm ker?? mesti ko rapat betul dgn abg kau.. apa2pun happy birthday to ur brother..

echah mashuri said... Reply To This Comment

weh,asal abg ko hensem?tibo2.hehe

hepi bday to him.moge cepat2 ko dpt akak ipar k.hehehe

aliefcmoi said... Reply To This Comment

masih ada sik spect ya ktk simpan??hhuuhu..comel je..mun dah jumpa spect ya klak,,berik kat kmk k..hehehe

maCy said... Reply To This Comment

ler.. abg tiah ke? tp macy sori ta bpe knl. adeh2

HB dia ea..

n err.. 14 feb tarikh macy clash. kah2

ARJUNA.Inc said... Reply To This Comment

perghh...org hot fm~~...t nk kol hot fm la..nk ckap ngan abg u..haha..btw..samat hari lahir.. =)

echah mashuri said... Reply To This Comment

haahah..yela2.ko pun cantik jugak.nak2 mase pgg bunga.header ko dulu.ingt x?ayu wehhh..;)

zool said... Reply To This Comment

hohhpo.. sekarang abang dah jadi selebriti mesti byk masyuk.. minta dia banyak2.

Khairul Atikah @ Cik Yuki said... Reply To This Comment

happy brithday kat deen ! hihihi

nazirulhazwan~ said... Reply To This Comment

laa, ang adik die, pehal die tak pernah ckp kt aku pon<--bajet kamceng;p

merahitujambu said... Reply To This Comment

moga panjang umur dimurahkan rezeki yee..abang ke??kim slm eh.

*nama aku athirah..pangil tira..heee

mR.sYaH said... Reply To This Comment

tieah cantik.. echah pun..

Encik Blogger said... Reply To This Comment

hijau warna kesukaanku jugak..

CIK TOM said... Reply To This Comment

happy besday abg tieah..nak ngorat leh??hahahhaha..

SyedGraphiX said... Reply To This Comment

waaa.abg btol ke?

SyedGraphiX said... Reply To This Comment

waaa.abg btol ke?

ima said... Reply To This Comment

happy birthday bro!
heeee~ :)

mst ko close gler ngn abg ko kan?

ima said... Reply To This Comment

happy birthday bro!
heeee~ :)

mst ko close gler ngn abg ko kan?

manggosteen said... Reply To This Comment

klasik gile gambar..ahahaha

manggosteen said... Reply To This Comment

klasik gile gambar..ahahaha

SaraAiaiTCLowes said... Reply To This Comment

ktk org sarawak duhal . taman bulatann ,miri ? rinduuu ehh tmpt ya . raged gmbr tak duak ang tak dolok marekk :)))