Tuesday, August 16, 2011

Catatan #62 : Sibukkan Diri

Mana satu laptop aku? 

Tak dinafikan kita kerja bukan kat ofis mak bapak kita.. Jadi, bila nampak bos mesti kita akan pura pura buat kerja.. Tapi macam mana?
  • Bagi yang kerja admin--Bukak je microsoft word pastu taip lah pape pun.. Kalau blogger, bukak new post je lah..
  • Bagi yang kerja accounting--Ambil kalkulator pastu kiralah amaun yang semalam punya ke.. Double check..
  • Bagi yang kerja technical--Boleh bukak autocad pastu touch up pelan sikit sikit..
  • Part wajib--Ada pen atau pensil kat tangan serta kertas conteng..
  • Part sunat--Buat muka serius depan laptop/komputer pastu mulut kumat kamit macam baca sesuatu yang penting.. *Konon
  • Part sampingan--Kalau online tu, jangan lupa bukak web company skali..
Tapi kalau dah nama nye pun kerja, memang konfemlah sibuk.. Mana ade kerja senang.. Lainlah kalau korang join yang hari hari saya log in facebook dapat RM100 tu.. Hahaha.. *Hari ini aku sibuk lagi sama macam semalam.. Sebab tu buat entry camni.. Nak ajak korang sibuk macam aku jugak..


17 Komen Orang Bijak:

| afiQPhoto | said... Reply To This Comment

agak menarik....

bley cuba...
wahahaha

YanaMIB said... Reply To This Comment

haha opis aku lak tgk projek..and tgk dateline..biasa nk dkt2 dateline tu bz sket..xpn client buat gila mtk present awl ke hape..aa time tu bz..biasa2 idak la bz mana..sempt la update entry =P

slmt berbizian! haha *gelakkan ko*

merahitujambu said... Reply To This Comment

wahahah.tips ko xleh bla kan..kalau nk buat muka serius bila baca blog ko aku gelak sorg2..ceh..nak edit pelan2 mcm mana...kerja aku nk submit dh...uhuk...smlm dh laa buka dlm bas..sedih je...

Anonymous said... Reply To This Comment

nk kek sarawak tieah oiii...=p

manggosteen said... Reply To This Comment

hoh..mmg macam ni aku selalu buat pon..ahahah..part sunat tu mmg wajib kena buat..baru la nmpk real..

Mario said... Reply To This Comment

sibuk betul ko ni...ekeke

Hans said... Reply To This Comment

hahaha
log in facebook dapat RM100
kehkehkhehke

Saif Sulong said... Reply To This Comment

nasib baik keje ngn ayah. xde la kene marah kalo x buat keje. hehe

nabilah_2908 said... Reply To This Comment

hehehe..boleh juga di praktik kan ni... ;)

sy pun lately ni busy...tak sempat la nak berlakon bagai... :)

afiqazizan said... Reply To This Comment

suka baca part wajib,sunat dan sampingan..hihi..nak gunakan bile dah bekerja nanti..:)

erolnukman said... Reply To This Comment

ari tok tek,kelas sik byk..jd lamak tidur lam ofis jak..hahaha

cik eijau said... Reply To This Comment

kannnnn . . haha kau pn sama bz ngn ak r eh . . hehehe tahniah !

Aida Azryn said... Reply To This Comment

bz bebenau... huhu :(

ima said... Reply To This Comment

tieahhhhhhhhhhhh.
aku pun bz skrg. kena buat dua kerja lagi.iskkk.tp aku setuju idea last skali.bukak website company.haha.yg tue terbaikkk. :D

Anati Soki said... Reply To This Comment

jum kita sama2 sibuk jum!!! sbb anat skrg pun sibuk mcm nk gila walaupun tak keja lg! hehehehe

Amni said... Reply To This Comment

kamek guna teknik yang sama.. hahahha.. lagik la bila duduk jaduh didalm.. sikda urang perasan...=p

HAFIZAL said... Reply To This Comment

menarik idea tu....leh cuba lah