Sunday, July 18, 2010

Catatan KetigaBelas : Ayat Klise

Surah AN-NUR: Ayat 26
(Lazimnya) perempuan-perempuan yang jahat adalah untuk lelaki-lelaki yang jahat, dan lelaki-lelaki yang jahat untuk perempuan-perempuan yang jahat dan (sebaliknya) perempuan-perempuan yang baik untuk lelaki-lelaki yang baik, dan lelaki-lelaki yang baik untuk perempuan- perempuan yang baik. Mereka (yang baik) itu adalah bersih dari (tuduhan buruk) yang dikatakan oleh orang- orang (yang jahat) mereka (yang baik) itu akan beroleh pengampunan (dari Allah) dan pengurniaan yang mulia.

Ayat klise perempuan/lelaki single :
Single itu lebih baik (Padahal dalam hati jeles tengok orang lain couple)

Ayat klise perempuan/lelaki yang sedang bercinta :
Semoga perhubungan kita till jannah

Ayat klise perempuan/lelaki yang baru putus cinta :
Semoga saya berjumpa dengan pasangan yang lebih baik

Ayat klise perempuan/lelaki yang sudah bertunang :
Banyak dugaan dan cobaan di ketika ini. Perlu banyak bersabar



p/s : Ahhhh aku jugak yang single and available! 
p/ss : Pelik, kenapa banyak sangat kes cerai sekarang?

2 Komen Orang Bijak:

Sendra said... Reply To This Comment

Allah jadikan semuanya adil..semuanya seimbang..setiap yang buruk pasti ada yang baiknya,dan juga sebaliknya..jodoh pertemuan sememangnya tertulis didalam luh mahfuz setiap manusia..buruk baik pasangan kita tu bergantung pada diri kita juga kan??nak dapat yang baik,cermin lah diri sendiri dulu..

Cheers,
Sendra,
CEO Kueh Tart

Dark Half said... Reply To This Comment

kalau baca kes2 perceraian kt media cetak/tv/net, cam ramai pulak skang bertemu jodoh dgn pasangan yg sebaliknya...maksud aku yg baik bertemu jodoh dgn yg jahat

zaman semakin maju, manusia semakin mundur akhlak...wallahualam

Latest entry grafik novel gua ~ Aku Pilih Neraka!