Monday, July 04, 2011

Perhimpunan Bersih Akan Dibatalkan?


PETALING JAYA, 4 Julai - Dilihat sebagai perkembangan mengejutkan Bersih 2.0 akur dengan titah Yang di-Pertuan Agong sambil berkata gabungan itu berhasrat untuk menghadap baginda sebelum Sabtu ini dan bersedia membatalkan perhimpunan jika diminta berbuat demikian.

Pengerusi Bersih 2.0 Datuk Ambiga Sreenevasan (gambar) yang baru sahaja balik daripada mengadakan pertemuan dengan bekas perdana menteri Tun Abdullah Ahmad Badawi pagi ini mengumumkan pendirian itu pada sidang media di sini tengah hari ini.

Ambiga berkata keputusan itu dibuat pada satu mesyuarat yang diadakan malam tadi ekoran titah Yang di-Pertuan Agong. [KLiK SiNi]

"Bersih 2.0 akan akur dengan nasihat baginda agar diadakan perundingan ke arah mencapai konsensus berhubung pembaharuan sistem pilihan raya dan pembangunan demokrasi di Malaysia" kata beliau dengan membacakan kenyataannya di sini hari ini.

Apabila ditanya sama ada pihaknya akan membatalkan perhimpunan atas permintaan baginda kelak, Ambiga berkata "Ya".

Berita Penuh [KLiK SiNi]

*Kan elok kalau perhimpunan 9 Julai ni batal.. Duduk je semeja menghadap Agong berbincang bersama pihak SPR sekali.. Jangan lupa minta parti politik lain hantar 2-3 orang wakil untuk bersama sama menyelesaikan masalah ketidakpuasan hati tentang pilihanraya itu ye.. Cara ini lagi terbaik kot, bersih dan tak kotor.. Takde berat sebelah pun! Dengar dengar Patriot juga nak batalkan perhimpunan.. Bagus!

15 Komen Orang Bijak:

QaRr JaliL said... Reply To This Comment

yup mnyokong..xperlu la nak wat prhimpunan sna sni...wat rundingn sng..:)

Yb Raz said... Reply To This Comment

boleh percaya ke cakap dia ni?

Hans said... Reply To This Comment

yups
aku sokong jua
kalau betul nak dibatalkan alhamdulillah

Cabaran Dan Dugaan Untuk Menonton Filem Transformers: Dark Of The Moon

HARITH ISKANDAR said... Reply To This Comment

Alhamdulillah..satu perkembangan yang baik ni.. :)

Подтверждаю said... Reply To This Comment

as salam..
konsep memperjuangakan hak yang tak berap nak betul caranya.
menyusahkan orang lain

=_=

iklan untuk tieah :

Teknologi Cas Bateri Guna Air (RM 48)

cik sakdi said... Reply To This Comment

kalau SPR x telus, xadenye negeri jatuh ke tangan pembangkang. tah ape2~!

Wau Janak said... Reply To This Comment

Ambiga dan pembangkang nak batalkan phimpumunn haram bersih bukan shj krn takut dan terketar2 dgn Agong, tp sbb paling utama krn mnyedari semakin ramai rakyat tidak myokong dan mmbenci bersih.mrk mula rasakan yg sentimen phimpunan bersih telah mngakibatkn sokong rakyat yg mmg telah mnjunam thd pr terus dan bertambah teruk akibat langkah percaturan yg salah dlm memilih bersih utk djadikn pncetus. hahaha...padan muka. senjata makan tuan!

Hans said... Reply To This Comment

memang confirm dah batal ke or rumors je?
aku confuse tul

Juvana Episod 11

iwan_dextrous said... Reply To This Comment

malas r nk layan..duniawi

ana said... Reply To This Comment

bersaing la cara adil, jgn takut bayang2 sendiri.

Anonymous said... Reply To This Comment

cik sakdi.....jgn pandai cakap je..klu cik sakdi kat SPR pun tak sama...menang kalah adat la..untuk BERSIH batal bagus lah kerna semua dah sedar...Tapi Klu haram ni buat gak ..... senang la polis akan kunyit kan puak2 ni....utk Pdrm bertindakklah terhadap penderhaka2 negara.... wa sokong pdrm....

Aida Azryn said... Reply To This Comment

aku sokong kau weyh! ^^

nas said... Reply To This Comment

hope batal la gak
macam da xtentu arah da skank nih
bangsa sesama sendiri dah bergado
sume nak pendirian masing2
kalau nak buat gak buat kat stadium
patriot xyah buat keje
hehehe

kiesya said... Reply To This Comment

hai..nica blog...feel free to follow,mekaseh =)

www.duniakiesyablogspot.com

nazirulhazwan~ said... Reply To This Comment

orang bersih ni dengar cakap la kalau ckp bek2, tp kerajaan punye site nak lebih2 plak emo, tak mature langsung, semua bende nak tangkap,booo

p/s : komen bikin lu panas sbb ko bn kan??wakakakaka