Thursday, July 14, 2011

Video Aksi Terlampau Pekerja KFC

*Kredit : Google*

Video pekerja KFC yang telah menyapu ayam pada kasutnya mungkin telah ramai yang mengetahui dan pihak KFC telah pun memberikan penjelasan.. Boleh lihat video dari Pengarah Operasi Restoran KFC, Malaysia di [SINI]..


Memang kurang ajarkan? Tapak kasut tu bro.. Dibuatnya masa dia pergi kerja terpijak najis anjing, camne? Dahlah menyampah dengar suara budak budak lelaki dalam video tu! Ok, ini lagi satu video aksi yang terlampau pekerja KFC.. Korang bukak speaker kuat kuat tau..


Puas hati tak dengar? Haish.. Pandai plak pekerja lelaki tu bagi amaran supaya tak makan ayam spicy kat pekerja perempuan.. *Dengar perbualan antara mereka* Gelak besar plak dorang ek! Kurang ajar.. Pihak KFC Malaysia boleh tak tunjuk muka sorang sorang yang terlibat ni? Bagi pengajaran sikit kepada pekerja lain.. Yang aku pelik, mana pergi supervisor KFC? Kenapa tak kawal pekerja bawahan?

*Pasal video pertama pihak KFC dah bagi penjelasan, video kedua plak? Sama sama kita tunggu.. Walaubagaimanapun, KFC punya ayam jugak yang orang carik..

22 Komen Orang Bijak:

YanaMIB said... Reply To This Comment

aku lbh prefer klu kfc tkr struktur dapur jd open kitchen..mcm mcd pn dh byk yg buat open kitchen..customer bley tgk apa yg staff buat kt dapur..lbh yakin mcm tu =)

manggosteen said... Reply To This Comment

apsal dia tak lap minyak kat lantai sekali..lagi sedap oo..ahahhha

Nurul Jannah said... Reply To This Comment

teruk betul diorang ni..main2 ngan makanan..

marsitahsulaiman said... Reply To This Comment

perlu ke dorg nk bt camni..bg family dorg yg makan br tau..

sia2 je rezeki dorg dapat..

merahitujambu said... Reply To This Comment

apa motif diorg buat macam tu???ketuk kepala..munguk tuk...!!!!

tieykah said... Reply To This Comment

patot bagi diorang makan perot ayam jer

busuk hati punya manusia

nabilah_2908 said... Reply To This Comment

kurang ajar betul....bukan ke nak bagi makan org...

bukan ke duit org yg bayar tuk ayam tu menjadi sebahagian dari gaji dieorng....hmmm....

Isteri Encek Bard said... Reply To This Comment

adeuhai napa lah budak-budak nie

lalink7 said... Reply To This Comment

mmg tahap kuang hajoo dahh niee..iskk

FasiHaH SupiaN said... Reply To This Comment

hmmm melampau dua video ni, semalam ada tgk....memang melampau sungguh2....

adibdaddy said... Reply To This Comment

mamang tak makan dah.. jom g makan Radix FC plak k!

Mario said... Reply To This Comment

thanks sis bg link...dah lama tak g kfc...masih lg rasa geli bila bayangkan dorg bt cenggini...

WuMing said... Reply To This Comment

WuMing pernah laa jugak kerja kat KFC... Tapi kami tak pernah buat benda-banda mcm ni.. tak baik woo...

puteri ain said... Reply To This Comment

ishhh tah pape !

Dr. Ben said... Reply To This Comment

KFC dah implement CCTV kat semua branch. Hopefully this will never happen again.

cik eijau said... Reply To This Comment

sengal lah ! da r ak minat ayam ! tp, ak mmg da ta mkn kfc -.-"

iwan_dextrous said... Reply To This Comment

ermmm..pasang ler cctv..sng nk control...

merahitujambu said... Reply To This Comment

tak payah laa tgok..sy dulu p\bekas pekerja kfc..diorg ni jaga kebesihan..tp mesti ni gara2 bengang dgn bos x pon pelangan..jadi pelangan lain jadi mangsa

BRO_MONDAY said... Reply To This Comment

miss tieah : wah...ai baru pasan template sudah ada tukar kaa??? koh koh koh cantek.....pasal isu ni, hmm...kadang² semua oram hanya ingat sekejap je, dah lupa tu tetap gak makan KFC...adess...serupa jugak kalo tepi jalan ada eksiden, kite lalu situ dan perasaan insaf datam menjelma...x lama kemudian sehari dua kite dah lupa dan bawak gak laju!!! kesedaran dalam diri kena ada....

p/s : x nak dah makan KFC!!! ('',)

velasrizal said... Reply To This Comment

nak boikot kfc lah

Anonymous said... Reply To This Comment

pekerja KFC kebanyakannya adalah budak hingusan yang lepas habis sekolah dan biasanya yang kelas bodoh-bodoh masa di Tingkatan 5... So, dah bodoh memang tak tahu hukum agama, bab amanah, ikhlas dalam pekerjaan dan kebersihan makanan...

Anonymous said... Reply To This Comment

Kena sendiri baru tau... Busuk hati...