Sunday, July 03, 2011

Realiti : Tolak BERSIH Sebab Sayangkan Negara








*Print-screen dari group facebook TMX.. Erm, dengar dengar Nik Aziz pun tak turun perhimpunan BERSIH, jadi orang PAS tak perlu sokong jugak kot.. :)

16 Komen Orang Bijak:

Muhd Aizie said... Reply To This Comment

salam. tieah , aku punn geram betul orang yang buat BERSIH ni! saja nak huru harakan negara kita. eeee! nak tembak je rasa tau

De Mois said... Reply To This Comment

lihat dulu apa motifnya diadakan perhimpunan. saya tak memihak tapi saya faham apa tujuannya.

Cuba baca ini dan putuskan sendiri
Sejauh mana BERSIH bertindak bersih

Undi disini
Adakah wajar perhimpunan diteruskan?

HARITH ISKANDAR said... Reply To This Comment

aku pon faham kenapa BERSIH nak diadakan..atau apa tujuannya,tp aku tetap tak setuju..sb pada pandangan aku lebih banyak buruk drpd baik.

YB Raz said... Reply To This Comment

orang yang berniat kotor je yang suka rusuhan bersih ni.

ima said... Reply To This Comment

rupanya,masih ramai juga yg berpikiran mcm aku. heeee~ tp betullah. gov malaysia nie baik. buat semua utk rakyat. aku arap prhimpunan BERSIH nie propaganda je la. hooooo~

Shukjessa said... Reply To This Comment

si kuning bersiap sedia minggu hadapan, tapi si merah dah start menyalak di penang mencetuskan huru hara.

oh merah, andai kira hendak jadi wira bukan begitu gayanya. ko kata si kuning bangsat pengkhianat dengan demo jalanan, tapi aksi di penang siapa nak jawap? bukan 2X5?

boleh lihat sendiri si merah menggempur polis, last2 kena tangkap. satu tindakan pendek akal orang yang dicucukkan hidungnya membontoti sahaja pemimpin yang boleh terlepas dengan kata-kata azimat dan magis kertas hijau ungu... kesian orang melayu... ada yg ikut kuning, sesat, yang ikut merah pon walaupun niatnya untuk jadi pembela tapi caranya lebih kurang sama je dengan si kuning, sesat la jugak.

tapi yang peliknya title si Ezam tu... rasenye dah lame dah kot join the other party, tapi why dalam tv3 masih nak menulis "bekas sekian sekian sekian", kenapa ye???

wahai si merah, usah malukan parti, kalo mahu berjuang jangan ikut si kuning, nanti pemimpin lepas, yang ikut blakang dok la dalam lokap terkulat-kulat =)

bunga said... Reply To This Comment

arap2 cepat selesai..:\

Anonymous said... Reply To This Comment

yg mane tolak bersih smua 2 xdak akal..bodoh nk jd pak turut..bersih 2 prhimpunan aman,klau polis xkacau prhimpunan 2 akan brjalan lancar..prhimpunan 2 brtujuan utk serah memorandum supaya p/raya dijalankan dgn adil..kenapa perlu puak2 umno takot..kita sbgai rkyat ada hak kebebasan utk bersuara..ini la prngai org melayu kita zaman skang..asal aku dgn fmly aku cukup mkn sudah,org laen hdup susah ke,menteri2 nk mkn rsuah ke,cekik duit rkyat ke aku peduli ape..cube buka minda 2 cket,ni dok baca utusan mlysia dgn berita harian..mmg otak jd mkin sempit la..

merahitujambu said... Reply To This Comment

aku taknak laa semua ni berlaku...artis mana ntah dr luar nk buat konsert..terpaksa pospone sbb pasal bersih nk buat perhimpunan kan...

Anonymous said... Reply To This Comment

Kita sepatutnya fikir dan faham kan apa yg BERSIH nak buat.. UMNO dulu ngan UMNO sekarang ni berbeza sangat.. Tunku dulu masuk kampung naik basikal tanpa bodyguard walhal leh aje kalau nak naik kete Volvonya.. sekarang ni kalau nak masuk kampung kena ada majlis rasmi.. pi daa.. kalau anak2 pejuang kemerdekaan semua macam lembu kena cucuk hidung maka hancur lah Malaysia ini... Mari la bangkit wahai Malaysian dan jgn di tipu bulat2 oleh Kerajaan Malaysia yg di katakan negara ISLAM tetapi bini PM pun tak pakai tudung.. bukan ke tudung itu wajib bagi setiap wanita ISLAM.. Suaminya adalah Pemimpin yang kita pilih.. lu pikir la sendiri..

Anonymous said... Reply To This Comment

kalo ko org berpelajaran,approve la komen aku..kalo x ko mmg cm katak bwh tempurung la..dgr drp sebelah pihak

YanaMIB said... Reply To This Comment

weii aku ni duk KL dkt dgn perhimpunan bersih ni riso tahu?? klu btol dorg still buat perhimpunan ni minggu dpn kemungkinan akan jd rusuhan, huru hara segala..xpasal2 jd darurat kt tpt aku..gila apa? selfish tau dorg ni..xpk freedom org len ke asyik nk penuhkan tekak sendiri jek..grrr~

anti bohmau said... Reply To This Comment

tak habis2 nak burukkan kerajaan! makanan penuh mulutpun tk reti nak bersyukur, asyik nak salahkan kerajaan...sejak kecik sampai besar hasil subsidi kerajaan bagi, dah besar sikit nak tunjuk bijak sgtla konon! baca dulu siapa dibelakang bersih kotor ni! bukankah hanya nak kekalkan kuasa raja demagogue tu?

(Dr Chandra,yang juga Presiden JUST (The International Movement for a Just World) berkata Anwar sejak dari dulu lagi hanya mempunyai dua kepakaran yang diistilahkan sebagai ‘Dua D’, iaitu Demonstrasi dan Demagogue (Pidatonya yang mempunyai kuasa rayuan penuh perasaan, emosi dan prasangka)-aidc

EARNic said... Reply To This Comment

cuba ko gi fesbuk TOPENG PERAK UNMASKED. hari2 duk hasut suruh gi bersih. sial betul

Подтверждаю said... Reply To This Comment

as salam..
bagi yang beringat, mereka tak leka dengan hasutan macam ni. haih..
takde apa pun yang nak dibanggakan pun kan.

=_=

iklan lagi~ ;)


3.Tutorial Posting Entri ketika Dashboard Tak Boleh Di Akses.

by : http://fadzli-rt.blogspot.com

Anonymous said... Reply To This Comment

contoh melayu yg bangsat.. racist... kat akhirat besok Allah tak tanya pun ko bangsa apa.. ALLAH tanya ko agama apa... mulia sangat ke melayu tuu?? aku rasa mulia kot.. sbb ada rasul melayu.. haji kahar... hahahha...