Sunday, October 14, 2012

Catatan #95 : Bila Nak Kahwin?

Aku syak 95% daripada rakyat Malaysia yang single mesti pernah kena soal "Bila Nak Kahwin?". Sini. Aku syak 70% daripada rakyat Malaysia yang bertanya itu juga single. Haha. Si penanya atau si penyoal atau lebih tepat yang bertanya soalan itu sebenarnya mahu cari geng untuk menubuhkan Persatuan Single Semalaysia. *ok ini tipu.

Sebenarnya aku tertarik nak kongsi whatsapp aku dengan seorang rakan tadi. Mula mula cerita steady je borak pasal study dan konvo. Dia soal bila aku konvo kot kot sama. Aku kata, ikutkan 2014 tapi kalau kena extend setahun lagi, 2015 jawabnya. Pastu aku pun dok congak kira umur. Alamak. Kalau 2015 bermakna umur aku 26 tahun. Rakan aku ni pun gelak. Dia kata entah entah masa konvo aku bawa anak. Oh. Agak panas statement dia hoi. Dan dan dia mula tanya soalan kegemaran 95% rakyat Malaysia yang berbunyi "Bila Nak Kahwin?"






Panjang lagi kisah penceritaan whatsapp itu cuma terpaksa dipotong sebab muncul nama nama yang boleh mengkantoikan situasi sebenar. Hehe. *tahu pulak aku takut.



P/s : Aku nak review #CerpenNadiaKhan tak jadi, nak review #Bola tak jadi, nak review #AwekChuckTaylor pun tak jadi. Ahh. Tolong semangat kembali.
P/ss : Tadi aku hasilkan 3 tuit #CerpenTwitter dan semua idea datang dari si lelaki XXL itu. Nampaknya, perasaan pada dia masih kuat. Ahh. Tolong.
P/sss : Aku nak tido! Selamat malam. BB memang buat aku gian update blog lah. Ahh. Tolong.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

11 Komen Orang Bijak:

therosputih said... Reply To This Comment

nak buat mcm mana, memang gitulah....pada yang tak kawin lagi, mesti tanya bila nak kawin...pada yang dah kawin, mesti tanya bila nak dapat anak....pada yang dah dapat anak, mesti tanya bila nak tambah anak lagi....adeh....takkan habis, jadi, layankan saje...

beb, jangan malas2...=)

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said... Reply To This Comment

biasa la tu ungkapan bagi permulaan perbualan, da jd mcm tabiat plak, walupun xnak cakap tap akan ckap gak.. spontan..hikhik.. so layankan saje

ztie said... Reply To This Comment

bila belum kawen:
soalan nya bila nak kawen?

bila dah kawen:
soalannya bila nak dapat anak ?

bila dah ada anak:
soalannya bila nak nambah anak gik?

bila dah ada byk gilak anak:
coba udah2 gik.. huahuahaa

manusia sik pernah puas

Ian Syafinaz said... Reply To This Comment

haii,heee..
sama la, dah bosan nk jawab solan kawin tu..

Mila Ahmad said... Reply To This Comment

dah sampai jodoh kawinlah kan huhu...

Mila Ahmad said... Reply To This Comment

dah sampai jodoh kawinlah kan huhu...

normi nieza said... Reply To This Comment

kita serupa..:)

Phat said... Reply To This Comment

#1501 followed

9n0L4 said... Reply To This Comment

lps kawen nnt, org sibuk duk tanye bile nak ade anak pulakkk. :)

Anonymous said... Reply To This Comment

kawen jela kalo dh xthn... ahahhahahahaah

Encik H said... Reply To This Comment

aku baca entry ni..tapi aku tertanya, mana entry utk 13 oktober? grrr..

p/s: create entry utk 13 oktober pls..