Wednesday, March 09, 2011

Catatan #56 : Tidur

Kanak-kanak macam aku ni perlukan tidur sekurang-kurangnya 10 jam tahu! Tapi disebabkan aku kena kerja dan solat Subuh, paling awal aku bangun jam 6 pagi.. Maknanya, tidur aku mestilah pada pukul 8.00 malam kan? Namun disebabkan drama Gemilang (Setiap Isnin) dan Asmara 2 (Setiap Selasa), aku terpaksa gigihkan mata aku sampai jam 10 malam dan sedikit tambahan masa untuk melakukan sebarang aktiviti sebelum aku membenarkan mata aku melelap dan badan aku rehat sepenuhnya.. Dan sekiranya aku ada mesej cakap "good night" atau "selamat malam" itu adalah tanda besar di mana aku akan mencampakkan handphone murah nokia 3120 aku ke katil dan aku terus mengambil bantal peluk lalu menutup muka aku dan tak sampai 5 minit, pasti aku terlena.. Zzzzzzzzz.. Gambar seperti di bawah..

*Gambar semua dari Abang Google dan aku tolong edit*

Ada yang mesej kata aku ni belum tidur dan sengaja tak balas mesej dan tak jawab call.. Aiyooo.. Sah sah aku dibuai mimpi, sampai hati cakap aku sebegitu.. Ok, mulai hari ini mesej memang tak kan berbalas sebab aku malas topup..

*Imbasan zaman bunga bunga kejap*

Tidur jam 2,3 pagi pun takde hal.. Nak bergayut kat telefon punya pasal.. Esok bangun pagi mata merah kurang tidur tapi bila tengok mesej kat handphone "Selamat Pagi Sayang.." --- "Good Morning Honey.." --- "Sayang.. Bangun, solat+mandi" --- Tersenyum sendiri lalu bangun mandi, tak ingat dah kengantukan dan projek sambung tidur lagi.. Bila kat tempat kerja, baru pukul 10 pagi dah ngantuk.. Nak hilang ngantuk plak buat kerja sambil handphone kat tangan.. Jari sebelah taip keypad, yang sebelah lagi taip keyboard.. Hebat! Gitulah kan cerita cintan cintun.. Korang pun sama, betul tak? *Ini dulu punya cerita sekrang single*


27 Komen Orang Bijak:

A.s.t.i.n.a said... Reply To This Comment

tok mek sik cukup tido.. mek ngantok..

YanaMIB said... Reply To This Comment

aku plg xsuka org kaco aku tido..haha~ eh bkn waktu tido kita 6 jam - 8 jam je ke? tmbh lg 2 jam eh..huhuhu~

mya said... Reply To This Comment

dulu2 akak pemalas bangun pagi.
sekarang tidak lagi.
tiada rahsia tersembunyi, cuma kecekalan di hati.. ewah..
mcm pantun tak? hehe..

Amy Syaquena said... Reply To This Comment

Kalau amy kol 11 or 12 baru tido. Keje x keje mesti bangun awal sebab dah terbiasa...

Cik Kyla said... Reply To This Comment

Haha, actually kdg2 tido aku x tetap.. tido kul 1,2 pagi pon still leh bangun subuh...agak2 kelas kul 8.. memang tak tido balik la. melainkan kalu kelas aku kul 9/10pg syaitan memang bergayut kat mata ni.. lepas subuh tido balik =.="

Semua ni mentaliti masing2.. :) kita sndiri yg dpt mengubahnya. :D

yatie's EPISODE said... Reply To This Comment

yati tidur tak kira jam. main hantam je. hihi

ztie said... Reply To This Comment

kmk mok pgi.. boleh sik suruh aznil polah d kch jak. hehehehe

saouri said... Reply To This Comment

haha...terbaekkk....

Faizal n Fashitah said... Reply To This Comment

Bilit mewah ya sebenarnya adalah bilit yang dipolah di dalam bas koh. Uishh mun kamek kaya ka, sanggup mek meli bas kedak ya koh XD

apezs shah said... Reply To This Comment

salam

hahaha apezs pon xsuka orang kacau apezs tengah tido. tetapi jika ada masalah yg pelu diselesaikan harus dikejutkan haha. jgn umah dok tebakar kita xnak bangun juga haha..

wah dpt tiket free g Jom Heboh free ke.. wow!

bunga said... Reply To This Comment

hahha..bunga suka 2 2 citer itu..hakhaka..

The Bee And The White Roses said... Reply To This Comment

Tgh Insomnia..@_@

p/s: bestnya ada org tlg kejut..;p

aLieF si Muncung ManiS said... Reply To This Comment

tieah,,patut la masej alief tak rply..dah dibuai mimpi rupanye...alief baru masej nak ajak makan mcd..tieah,,alief nak tiket jomheboh tu boleh x??:P

HaNTwO said... Reply To This Comment

hahahahah aku suka cerita ko zaman bunga tu...sebijik cam aku dulu2...pastu sekarang hampeh nak ucap gud morning pun leh kira dalam setahun hahaha..

merahitujambu said... Reply To This Comment

aku kaki tido ok..ahahaha..

susah2 tiket tu bg kt aku je..ahaha*macam rajin sgt..x pon ko buat contest jee.kan senang

SyedGraphiX said... Reply To This Comment

x suke tido x suka x suka. hahaaa

nabilah_2908 said... Reply To This Comment

bila zmn study dulu...tk tido semalaman pun tkpe...

bila dh keje...tidur itu sngt penting...kul 10 mmg mata dah berat..disebabkan rancangan tv yg best2...gagahkan juga tgk...adakalanya kul 12 br tido... :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
BLOG REVIEW : GORENGBAIK

*luv Syahnia* said... Reply To This Comment

pantang park pale kat bntal
teros tlelap smpai tak smpat
nak say gud9 kat tnang..
mkn ati tnang ari2 sbb miss tnang
die sukew msj tnpa ckp nak tido..
taw2 tak bls..*dah tetido*
hehe

tu tanda siang keje kuat kan..kann

erolnukman said... Reply To This Comment

lisa surihani juak...hehehe!
rahsia tidur nya paduhal..=P

*luv Syahnia* said... Reply To This Comment

sok pgnya bt2 tak tahu
ekeke..
time bcnta sggup tak tido
t dah kawen kul 8 dah tido..
*hrp tak ar*

BRO_MONDAY said... Reply To This Comment

miss tieah : adeh!!! kanak² mana ada keje, kanak² kena gi skolah..koh koh koh ai relax je kalo ada bola macam malam tadi tido 3 jam je...balik futsal jam 11pm, tido jap, jam 3am bangun bukak bola!!! adehhh~ rabak mata pagi ni...
cite pasal cintan² masa remaja dulu sukar dilupakan...sume oram sama je kot...terasa bila yu cite!!! ('',)

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1.New Entry "HARIMAU MALAYA di Kelayakan Olimpik ROUND 2 !!!"
2.New Entry "TUTORIAL Part 1 : NEW ENTRY di comment box"
3.New Entry "~DULU & KINI~"

nora said... Reply To This Comment

zaman bunga ek

skang zaman ape lak ni??


ENTRY HOT : Senyum ^_^

echah mashuri said... Reply To This Comment

pehh..ak pun teringat gak zmn bunga2 dulu.HAHA.sekarang nih!ak pukul 8 lebih dah terbongkang.tp kdg2 terpaksa xtdo.tuh pun sbb tu mlm jelah mase nak up entingan jalan2 blog.huhuh..cuma hari ni je ak free petang.sbb kelas batal!hoyeahhh.huhuh

faiz said... Reply To This Comment

seronok dgr org senang nak tido ni...

amny.. said... Reply To This Comment

patutla amni jarang bertembung d_tieah time malam2 buta..huuhuhhuhu

misz FaTiN said... Reply To This Comment

tido sy tak menentu la..huhu..
tp klu da tido,, msg masuk,, fatin bangun..hehe.. :)

iwan_dextrous said... Reply To This Comment

hihihi..mcm tu plak..hahaha

law aku nk tido pasni ko dodoikan ea..hahaha