Thursday, March 17, 2011

Warga Tua Dan Bayi Terselamat Dari Gempa Bumi Dan Tsunami, Bukan Maria Ozawa Sahaja!


Pada mulanya, aku tertanya tanya siapa Maria Ozawa sebab aku musykil bila ada saja keluar cerita tentang wanita itu.. Ingatkan dia 'first lady' kat Jepun, rupanya Ratu Porno! Jadi, bergembiralah para peminat Maria Ozawa kerana mungkin dia akan keluarkan video tengah berenang selamatkan diri pakai bikini.. Opppsss.. Ini bukan blog lucah! Okokok, aku tak mahu keluarkan lagi berita pasal Maria Ozawa yang terselamat dari gempa bumi dan tsunami di Jepun sebab aku tahu mesti korang sudah baca.. *Google je


Askar dari Defense Force Jepun telah menemui seorang bayi perempuan 4 bulan dalam timbunan serpihan kayu, kaca dan bata di sebuah bandar pantai timur laut Sendai.. Bayi tersebut yang terpisah daripada ibu bapanya semasa kejadian gempa bumi dan tsunami akhirnya telah dipertemukan semula..


Wanita tua antara yang terselamat dari bencana gempa bumi yang berukuran 8.9 skala ritcher melanda negara Jepun Jumaat lepas.. Walaubagaimanapun, wanita tersebut masih menerima rawatan kerana menghidap hiportemia, iaitu sejenis penyakit akibat daripada kesejukan/kedinginan yang menyebabkan badan beku.. Di tempat lain juga, seorang lelaki tua ditemui selamat di atas bumbung terapung yang berada dalam 10 batu dari garis pantai Jepun..

p/s : Terkial kial aku nak memahamkan diri baca teks bahasa Inggeris.. Huhh! Kalau cikgu English dan MUET aku tahu, mahu dia gelak.. Dah dah,aku nak habiskan report kerja aku dulu..)

42 Komen Orang Bijak:

KuNanGKuNanG said... Reply To This Comment

kuasa Allah...kadang2 yg x tercapai dek akal pun leh terjadi kan?

manggosteen said... Reply To This Comment

kosmo sengal..berita mcm tu dianggapnye penting sampai nak masuk paper..baik lagi berita lain yg penting sepatutnya diletak..

merahitujambu said... Reply To This Comment

ALHAMDULILAH...TUHAN SENTIASA MELINDUNGI BAYI...=)

CEH..RATU PORNO TU SIBUK JE..AHAHAHAH

Oasis said... Reply To This Comment

Kesian plak kat baby tu, kecik2 dah merasa sengsara. Nasib baik dia selamat.

Buat ratu porno tu, semoga beliau lebih insaf dengan kebesaran pencipta.

bunga said... Reply To This Comment

subahanAllah..itulah kebesaran Allah..

lavender harum wangi said... Reply To This Comment

haha, guna google translate je. :)

Abang Zam said... Reply To This Comment

haha..abang tak kenal lah Maria Ozawa tu..serius!

Best la dapat iklan Nokia..mcm mane eh?

FariehanIbrahim [LBC] said... Reply To This Comment

Ya Allah, comey gler baby tuh! >.<
umo dyeorg masih pnjg. ^^

YanaMIB said... Reply To This Comment

aku kenal maria ozawa setelah diperkenalkan oleh ujang!! dem! =P

kuasa Allah..pjg umur dorg yg terselamat ni =)

apezs shah said... Reply To This Comment

Salam

Perghh sampai mcmtu sekali ke.
Ratu Porno upenya haha..
pasal budak dah apezs infokan semalam. pasal makcik tua. xtau lak.
hehhe... tapi itula kebesaran tuhan kan.. thanks d_hatie sbb share kat apezs :)

FASYA SANDA said... Reply To This Comment

aku th laa ko suka blog aku comel eh silap2..tuan bog comel kan..pastu ko rinduan kat aku..ahahahaha...


ceh..ratu porno konon..menyampah..!!!eh.eh..kan..kan.kan..pontianak lagi cantik*bukan aku ckp..aku x cakp eh..ahahaha

ratu tu tu ratu apa eh??teeettttt

hanim azhari said... Reply To This Comment

mmg panjang umo baby ngn pompuan tu..da tersepit pon masih bole idop lagi kan

si para para said... Reply To This Comment

semoga semuanya selamat...

ahsfantasy24 said... Reply To This Comment

subhanallah,,
sumeny kuasa allah~

:)

Ujang9897 said... Reply To This Comment

Ya ALLAH...

AngahSayang2314 said... Reply To This Comment

umur diorang panjang kan d_tieah.. nampak elok jer bb tuee

echah mashuri said... Reply To This Comment

uishh..comeyy budak tuh.nasib baik selamat.ak kenal maria ozawa pn bila org selalu2 sebut.google je nama dia.huihhh...xtercapai akalku.hauauhau

Dylla Burn said... Reply To This Comment

hi d... (initial nama kite samalah)
thanks, sbb balik2 org sebok blog pasal maria, psl org lain xplak nak amik tau :D

btw, jgn lupa try strawberry pretzel kat blog kite tu tau!

Abang Zam said... Reply To This Comment

hoho..good..tadi abang baru tgk gamba Maria..terkamjat woo..hahaha
so kalau dah tgk Maria Ozawa,kene pulak baca ni Dosa Melancap

si pembawa sinar said... Reply To This Comment

try bce akhbar arab lak...perh
mantop gitu

sarah mohamad said... Reply To This Comment

tak patut langsung tulis pasal maria ozawa tengah2 kekalutan pasal jepun.

Muhamad Aizie said... Reply To This Comment

BERITA TERGEMPAR : BACA BACA BACA SAMPAI HABIS ! APA NAK JADI DGN MALAYSIA NIE?

Haramkan pemakaian tudung dlm kalangan pelajar IPTS &IPTA ?? Ahli2 parlimen sudah sepakat bg mengharamkan pemakaian tudung bg pelajar wanita di IPTS & IPTA di Malaysia berikutan faktOr2 kesihatan.

Ini kerana pelajar wanita yg memakai tudung di dapati kurang mendapat keputusan yg cemerlang. Kenyataan ini juga disahkan oleh pakar2 di hOspital Selayang yg membuat kajian terperinci terhadap kes ini.

Mereka berkata tudung ini akan menyebabkan pengedaran udara yg kurang dan menyebabkan kulit kepala yg melindungi otak akan menjadi kurang segar dan menjadikan mereka kurang aktif berbanding pelajar2 yg tidak memakai tudung.

Jadi bagaimana tOpik ini bOleh berlaku? Topik ini sengaja ditulis dan hanya disiarkan kecil sahaja di bahagian uka surat yg sekiranya tidak diteliti ianya tidak akan nampak. Adakah pihak kerajaan Malaysia takut akan hal ini,yg dulunya begitu marah terhadap Singapura yg memberhentikan 2 org pelajar perempuan kerana memakai tudung ke sekOlah.

Sekarang Malaysia pula sanggup mengharamkan pemakaian tudung. Pihak JAKIM juga tidak tidak dpt berbuat apa mengenai isu ini.

Ini kerana semuanya terletak di tgn menteri2 di Malaysia. Bagaimana pula dgn Pak Lah yg selalu menjadi imam di masjid2? Adakah beliau juga bersetuju dgn isu pengharaman pemakaian tudung ini? Jd bagaimana seOrang imam bOleh bersetuju dlm hal ini?

Bagi pihak Universiti Islam Antarabangsa Malaysia ( UIAM ) juga hanya menunggu dan lihat sahaja apa yg akan terjadi. Universiti ini yg dahulunya mewajibkan setiap pelajar perempuannya memakai tudung apabila memasuki kawasan universiti kini hanya mengambil endah tak endah sahaja mengapa Malaysia sebegini.

Malaysia yg dahulunya dikenali kerana agama rasminya adalah agama islam,kini bOleh mengharamkan pemakaian tudung di Malaysia. Isu ini sengaja tidak digembar-gemburkan kerana tidak mahu berlaku kekecOhan ataupOn apa2 refOrmasi. Pihak media massa juga tidak tidak mahu mengambil inisiatif bg memperbetulkan semua ini. Adakah Malaysia lemah??

Pihak menteri juga sudah mengeluarkan nOtis bg pengharaman pemakaian tudung ini di semua IPTS &IPTA dan akan menghantar notis ini ke sekOlah2.

Pihak menteri telah menyenaraikan beberapa jenis tudung yg haram dipakai sewaktu berada di dlm kawasan sekOlah atau kampus. Antaranya adalah :

1. TUDUNG SAJI
2. TUDUNG PERIUK
3. TUDUNG TERMOS
4. TUDUNG CAT

Dan bg jenis TUDUNG BOTOL yg selalu menjadi permainan murid sekOlah masih dlm pemerhatian.

Sumber : Email dr seOrang sahabat yg ngOk ngek.

puteri ain said... Reply To This Comment

panjang umur mereka..walau dah macam tu sekali pun masih selamat..

Muhamad Aizie said... Reply To This Comment

aku tak pernah tengok pon video mari ozawa tu . HAHA .

intan.maisarah said... Reply To This Comment

lar..

..

..




lawa gak minah ni
patut le
ramai yang gila

nabilah_2908 said... Reply To This Comment

agak menyedihkan la...patutnya risaukan mangsa2 yg lain...si Maria tu juga yg dirisaukan...huhu...

jom ke APA KATA HATI pulak,
SELALU KEKERINGAN IDEA ??

yatie's EPISODE said... Reply To This Comment

Kuasa Allah selamatkan bayi tu. :)

maria ozawa? haha. aku baru tawu spe dye. hehe

HEROICzero said... Reply To This Comment

respek kepada para survival!

=)

aLieF si Muncung ManiS said... Reply To This Comment

sungguh hebat kuasa ALlah..subhanallah..tieah,,tak kenal ke dgn maria ogawa ni?? alief pun baru kenal time matrix..siapkan repot elok2..kalau tak siap,alief gigit...:P

faiz said... Reply To This Comment

pelik btol kosmo ni..takde tajuk lain ke dieorg nak ambik..

saya_arief said... Reply To This Comment

media suka pengaruh yang lebih kuat.
jadik maria ozawa pown dipilih sebagai isi dalam akhbar mereka.
:D

afiqazizan said... Reply To This Comment

nasib baik mereka selamat.

Abang Zam said... Reply To This Comment

eh..abang komen lagi..hoho
dah 55 komen

darkbatman said... Reply To This Comment

sbr jela.. ade jgk yg amek tau sal dia.kehkehkeh

Zuewairy said... Reply To This Comment

bersyukur dilahirkan di malaysia:)

FASYA SENDAL said... Reply To This Comment

ehem....

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali said... Reply To This Comment

babe..aku "ratu babe" ja..hehe

kuasa tuhan selamatkan anak kecil itu...alhamdulillah..

JIJI YU said... Reply To This Comment

muehheh yang si maria tu aku dgr mase kecoh kat indon itu hari...

niesz said... Reply To This Comment

hope ramai lg yang dpt d selamat kan..sedey tgk nasib dorang dekat sana, hope semue ni akan cpt berakhir..

CIK TOM said... Reply To This Comment

selalu dengar nama maria ozawa ni...rupanya ratu porno..ptt la glamer sgt...huhu

eira said... Reply To This Comment

alhamdulillah..comel baby 2..

Anonymous said... Reply To This Comment

Consider your wall colors or rooms look for choosing the
best fan. so that the fan does not become so loose that it might fall.
The blades of the fan can also offer a classy or sophisticated look, as they come in many different finishes and designs
as well.

Look into my blog post :: flush mount ceiling fans with lights and remote